Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "Maskerad front" by Wilhelm Agrell * Book PDF Kindle ePub Free

Maskerad front

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Maskerad front
  • Author : Wilhelm Agrell
  • Release Date : January 20, 2012
  • Genre: Nonfiction,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 17710 KB

Description

En av landets frÀmsta experter pÄ underrÀttelseverksamhet skriver om ett tidigare okÀnt Àmne i svensk litteratur!
USA:s och Sovjetunionens ömsesidiga önskan att efter krigsslutet 1945 kontrollera Östeuropa involverade till en början inga militĂ€ra planer. Men efter hand ökade risken för en vĂ€pnad konfrontation. VĂ€rlden fasade för ett atomkrig. Men i det krig som kom att utkĂ€mpas, var det inte armĂ©er och massförstörelsevapen som sattes in. Den verkliga kampen fördes i underrĂ€ttelsetjĂ€nsterna, som med övervakningssystem och agentnĂ€t försökte infiltrera och kontrollera varandra.
Stora mÀngder nytt material finns bland kÀllorna nÀr Agrell skildrar det spionage som pÄgick i nÀra ett halvt sekel. Boken, som strÀcker sig frÄn 1945 fram till 1989, rör sig pÄ tvÄ plan. Dels pÄ ett översiktligt som beskriver förhÄllandet mellan de tvÄ supermakterna, dels skildras enskilda hÀndelser och mÀnniskoöden.
"Agrells bok Àr vÀsentlig och innehÄller betydligt mer Àn det sedvanliga omtugget av sÀgenomspunna agenter och kontraspioners öden."
Svenska Dagbladet
"Agrell skriver intressevÀckande för den som Àr intresserad av modern historia. Han kastar nytt ljus över en tid dÄ kÀrnvapenkriget hotade att utplÄna oss alla."
Avesta Tidning
"Agrell ger intressanta svar i en kunnig, saklig och vÀlskriven berÀttelse."
Sydsvenskan


PDF Ebook Download "Maskerad front" Online ePub Kindle